Голова АО “Марусяк і Партнери” Володимир Марусяк поділився корисними порадами, які допоможуть зробити правильний вибір.

  • Шукайте адвоката до того, як у Вас виникнуть проблеми. Коли довкола “все горить”, а Ви потрапили в глухий кут,  існує загроза нашвидкоруч обрати “першого ліпшого” адвоката, який може не виправдати Ваших очікувань. Тому перша порада – це завчасність. Вивчіть ринок, зберіть рекомендації від друзів, поспілкуйтеся з декількома адвокатами і тільки тоді зробіть вибір.
  • Адвокатів, як і лікарів часто обирають по “сарафанному радіо”. І правильно роблять! Відгуки в мережі, рейтинги на певних сайтах та форумах можна підтасувати, а от живу рекомендацію – ні. Звісно, те “лікування”, яке “прописали” вашому товаришу не завжди може підійти саме Вам. Необхідно шукати адвоката, який добре розбирається у спеціалізації, яка Вам потрібна.
  • Які у Вас очікування від співпраці? Визначте їх і поділітся зі своїм потенційним адвокатом. Обговоріть, як відбуватиметься ваша комунікація. Адвокат має лише телефонувати чи писати на пошту? Інколи питання комунікації впливає на кінцевий результат, тому всі ці, на перший погляд, дрібниці мають значення. Ви маєте довіряти своєму адвокату і лише після виникнення цієї довіри та контакту можна починати працювати разом.
  • І наостанок про обіцянки. На жаль, в Україні немає культури споживання юридичних послуг. Тут дуже доцільно порівняти лікарів та адвокатів. Чомусь у нас прийнято вважати, що коли ти приходиш до адвоката чи лікаря, то він має прогарантувати перемогу у справі чи успішне одужання. Але мало хто знає, що правила адвокатської етики, адвокатам заборонено гарантувати результат. На основі зібраних даних, своїх знань та інтуїції адвокат може лише прогнозувати його. Якщо тактика буде вибрана правильно, то цього результату можна досягти. Але обіцяти будь що “на старті”, як мінімум, непрофесійно.